Всичко около ученическите игри 2010-2011г. по Волейбол - Форум
СКВ "Ботев" (Враца) Сряда, 26.07.2017, 09:32
Добре дошли Гост | RSS
[ Ново съобщение · Членове · Правила на форума · Търси · RSS ]
Страница 1 от 3123»
Форум » Официален Форум на ВК "Ботев" (Враца) » Общински ученически игри 2010-2011г. по Волейбол » Всичко около ученическите игри 2010-2011г. по Волейбол
Всичко около ученическите игри 2010-2011г. по Волейбол
БеснияДата: Четвъртък, 13.09.2012, 16:00 | Съобщение # 1
Любител
Група: Администратори
Съобщения: 35
Награди: 0
Репутация: 0
Статус: Offline
Започна волейболния маратон от „Ученически игри 2011”Тази седмица започна общинския етап от шампионата по волейбол. Това традиционно е най-дългият турнир в рамките на ученическите игри. Маратонската надпревара ще продължи един месец. Срещите се играят в салона на ПМГ. В общинския шампионат участват общо 31 отбора в три възрастови групи. Най-многолюдно е присъствието при юношите 11-12 клас – 8 отбора, а най-малобройно при момчетата 5-7 клас – само 2 отбора. По 6 състава са записани при момичетата 5-7 клас и девойките 8-10 клас. Юношите 8-10 клас са 5 отбора, а девойките 11-12 клас – 4.
Вече се излъчи и първият шампион – момчетата на ОУ „Св. св. Кирил и Методий” във възрастовата група 5-7 клас повториха успеха си от миналата година. Това стана без игра, тъй като, поради заболяване на повечето от състезателите, отборът на ОУ „Васил Левски” не се яви на финалната среща. Победителите са в състав – Ивандър Ангелов, Борислав Мановски, Роберто Александров, Цветелин Влахов, Мартин Минчев, Ивалин Василев, Кристиян Крумов, Мартин Стоянов; преподавател – Нина Любенова.
Изиграха се и две срещи от шампионата при момичетата в тази възраст. Тук участват 6 отбора, което е рекорд от последните години в тази група – миналата година бяха само два. Съставите са разделени на две групи по 3, където се играе всеки срещу всеки. Първите два отбора от всяка група продължават в полуфинали „на кръст”, последвани от малък и голям финал. В група „А” са отборите на ОУ „Васил Левски”, ПМГ „Акад. Иван Ценов” и СОУ „Васил Кънчов”. В група „Б” попаднаха съставите на ОУ „Св. св. Кирил и Методий”, СОУ „Христо Ботев” и СОУ „Никола Войводов”. В първата група фаворитът ПМГ се наложи над училище „Кънчев” с 3-0 /25-18, 25-14, 25-18/. В двубой от другата група СОУ „Хр. Ботев” срещна дебютанта „Н. Войводов”. В среща, която премина на приливи и отливи, победата справедливо постигнаха възпитаничките на училище „Войводов”. Ученичките от „Ботев” изпуснаха шанса си във втория гейм, когато допуснаха обрат, след като водеха с 23-17. Крайният резултат е 3-1 /25-11, 25-23, 19-25, 25-15/.
Снощи се играха вторите мачове в двете групи, а днес от 14 часа са заключителните срещи от груповата фаза: „Левски” – „Кънчов” и „Кирил и Методий” – „Войводов”. Междувременно започват и мачовете от групите при девойките 8-10 клас. Днес ще играят ПГЛПУ и СОУ „К. Тричков”.

10-02-2011
 
БеснияДата: Четвъртък, 13.09.2012, 16:05 | Съобщение # 2
Любител
Група: Администратори
Съобщения: 35
Награди: 0
Репутация: 0
Статус: Offline
Момичетата на ПМГ продължават след петгеймов мачВторият ден от общинския етап на ученическите игри по волейбол предложи срещи от груповата фаза при момичетата 5-7 клас. Много емоции поднесе двубоят в група „А” между миналогодишните победители – ОУ „Васил Левски” и ПМГ. Момичетата от училище „Левски” играха много добре през първия и третия гейм и с ги спечелиха с убедителна преднина, но в четните геймове състезателките на ПМГ бяха по-мобилизирани. Стихна се до тай-брек, който също протече равностойно, но в последните минути надделя отборът на математичките. Така съставът на ПМГ първи си осигури участие в полуфиналната фаза, след като спечели и двете си срещи с групата. Добри думи заслужават почти всички от състава на победителките, с уговорката, че на моменти, особено при посрещането на началните удари, изпитваха сериозни затруднения. От отбора на „В. Левски” добре се представиха игралите и миналата година в състава, спечелил титлата – Хелена Макавеева и Грета Дамянова. Не можем да подминем играта на третокласничката Денислава Борисова. Най-малката на игрището, не само на години, но и като ръст, бе сред най-добрите в срещата. Показа и отлично изпълнение на начален удар, откъдето спечели поне дузина точки. Крайният резултат от мача е 3-2 /16-25, 25-18, 14-25, 25-21, 15-12/ за ПМГ.
В другата среща отборът на ОУ „Св. св. Кирил и Методий” убедително се наложи над СОУ „Христо Ботев” с 3-0 /25-11, 25-12, 25-15/. Възпитаничките на Нина Любенова показаха, че ще са сред главните претендентки за титлата. В отбора има перспективни и ръстови състезателки. Впечатли капитанката Цветелина Георгиева. Това е втора загуба за момичетата от „Хр. Ботев” и те напускат борбата. Отборът е съставен главно от момичета в 6 клас, има и две петокласнички. Съставът има перспектива, показа нелоша игра, особено в първата си среща, но бе обезкуражен след лошия старт във втория мач, а се видя, че има проблеми и от психологично естество. Със състава работи опитен специалист – Румен Евлогиев, и след като придобие опит и самочувствие, ще очакваме и по-добри резултати.

12-02-2011
 
БеснияДата: Четвъртък, 13.09.2012, 16:06 | Съобщение # 3
Любител
Група: Администратори
Съобщения: 35
Награди: 0
Репутация: 0
Статус: Offline
И училище „Левски” се присъедини към четворкатаТретият ден от общинското първенство по волейбол в рамките на „Ученически игри 2011” оформи полуфиналните двойки при момичетата 5-7 клас. В група „А” победителят бе определен – отборът на ПМГ. В борбата за второто място момичетата от ОУ „Васил Левски” победи убедително СОУ „Васил Кънчов” с 3-0 /25-14, 25-23, 25-11/ и е вторият полуфиналист. В група „Б” съставите на СОУ „Св. св. Кирил и Методий” и СОУ „Никола Войводов” си бяха осигурили класирането и трябваше в директен двубой да определят победителят в групата. Това е съставът на „Кирил и Методий”, който надделя с 3-0 /25-21, 25-15, 25-16/.
В групите при девойките 8-10 клас двубои засега няма. След като стана ясно, че група „А” остана с два отбора – ПМГ и ПГТР, които ще играят на полуфиналите, в група „Б” също бе фиксиран служебен резултат. Отборът на СОУ „Козма Тричков” победи с 3-0 съставът на ПГЛПУ, който не се яви за срещата.

15-02-2011
 
БеснияДата: Четвъртък, 13.09.2012, 16:07 | Съобщение # 4
Любител
Група: Администратори
Съобщения: 35
Награди: 0
Репутация: 0
Статус: Offline
Момичетата излъчиха финалиститеПрограмата на „Ученически игри 2011” продължава с волейболния маратон. Станаха известни финалистите при момичетата 5-7 клас /финалите се играха вчера след приключването на вестника/. В първия полуфинал момичетата от ПМГ не срещнаха трудности и бяха категорични срещу СОУ „Никола Войводов” – 3-0 /25-19, 25-12, 25-7/. Повече интрига имаше във втората среща. Съставите на ОУ „Васил Левски” и ОУ „Св. св. Кирил и Методий” миналата година се срещнаха на финала. Сега двубоят също бе равностоен, но по-хомогенният състав на „Кирил и Методий” взе реванш и се наложи с 3-1 (25-16, 21-25, 25-19, 25-19/. В отборът на „Левски” също има добри единици, като Грета Дамянова, Хелена Макавеева и Денислава Борисова, но те само в отделни моменти срещаха нужната подкрепа от съотборничките си. Знаейки при какви условия тренират в училището – в класна стая, защото няма дори салон и направеното досега не е малко. Отново искам да отворя въпрос за формата на игрите. Разделението на възрастовите групи ощетява основните училища. И в „Левски” и в „Кирил и Методий” има добри състезателки, които са в 8 клас. Те остават извън игрите. Трудно е само за тях да се сформира отбор при девойките 8-10 клас, а и този състав ще бъде обречен срещу по-големите си противнички. Най-добрите единици от 8-те класове в другите училища могат да се включат в отборите 8-10 клас, но да се направи отбор само от осмокласници в тази група не е решение на проблема. Трябва или групите да се трансформират – 5-8, 9-10 и 11-12 клас, или специално на основните училища /а защо не и на всичките/ да се разрешава да включват определен брой осмокласници в отборите си 5-7 клас.
Продължават и срещите при девойките 8-10 клас. В група „А” има два отбора, които продължават на полуфинал. В двубоя помежду си те определиха и класирането в групата. Големият фаворит в тази възраст – ПМГ спечели служебно с 3-0 над Професионалната гимназия по търговия и ресторантьорство.
Започнаха и срещите при юношите 8-10 клас. Днес Езиковата гимназия ще играе два мача – при девойките срещу ПГЛПУ и при юношите срещу ПГТР. Срещите са от 14 часа в салона на ПМГ.

16-02-2011
 
БеснияДата: Четвъртък, 13.09.2012, 16:07 | Съобщение # 5
Любител
Група: Администратори
Съобщения: 35
Награди: 0
Репутация: 0
Статус: Offline
Титлите при момчетата и момичетата на един и същ адресОбщинският етап от Ученическите игри приключи за най-малката възрастова група. Определени бяха медалистите при момичетата 5-7 клас. Първо в мач за третото място излязоха съставите на СОУ „Никола Войводов” и ОУ „Васил Левски”. В хода на срещата се видя, че дебютантките от „Войводов” нямат необходимите аргументи срещу миналогодишните шампионки. Състезателките от училище „Левски” бяха убедителни и спечелиха с 3-0 /25-14, 25-15, 25-22/.
Финалът противопостави двата най-хомогенни отбора – ПМГ и ОУ „Св. св. Кирил и Методий”. Очакванията за оспорван двубой обаче не се оправдаха. С изключение на втората част, срещата премина под диктовката на момичетата от „Кирил и Методий”. Възпитаничките на ПМГ, които видимо имат по-големи възможности от това, което демонстрираха, бяха изпаднали в дупка, от която не успяха да излязат до края на срещата. Някои от най-добрите единици на отбора не издържаха и психически. На добро ниво през цялата среща бе Михаела Борисова. Отборът от основното училище, за който още след първата му среща писахме, че ще е сред основните фаворити за титлата, го демонстрира с пълна сила именно във финалната среща. Това, с което те превъзхождат останалите участници е, че имат изграден отбор. Силни единици видяхме в повечето от участвалите състави, но там се разчита главно на тях, а останалите само попълват отборите. В отбора на „Кирил и Методий” също има лидери, особено впечатли Цветелина Георгиева, но разликата е, че останалите също бяха на ниво. Крайният резултат от срещата е 3-1 /25-10, 19-25, 25-15, 25-18/ за ОУ „Св. св. Кирил и Методий”. Поздравления и за наставничката Нина Любенова, която спечели титлите в тази възраст и при двата пола.
Изигра се и една среща от група „Б” при юношите 8-10 клас. Един от главните фаворити за първото място – СОУ „Христо Ботев”, срази отбора на ПГТР с 3-0 /25-4, 25-14, 25-5/. Срещата бе крайно неравностойна и от нея не могат да се направят никакви заключения.
Крайно класиране – момичета 5-7 клас
1. ОУ „Св. св. Кирил и Методий”
2. ПМГ „Академик Иван Ценов”
3. ОУ „Васил Левски”
4. СОУ „Никола Войводов”
5. СОУ „Христо Ботев”
6. СОУ „Васил Кънчов”

Състави:
„Кирил и Методий” – Евелин Асенова, Милица Златкова, Мирела Алексиева, Цветолюба Каменова, Силвия Йорданова, Ивета Георгиева, Цветелина Тощова, Цветомила Стоянова, Цветелина Георгиева, Ванеса Димитрова; преподавател – Нина Любенова.
ПМГ – Станислава Николова, Габриела Беновска, Василена Василева, Ива Митева, Анна-Мария Чанталийска, Ралица Николова, Михаела Борисова, Ана Вълковска, Таня Стефанова; преподавател – Тодор Тинковски.
„Васил Левски” – Даяна Димитрова, Ивета Иванова, Натали Велинова, Никол Борисова, Хелена Макавеева, Грета Дамянова, Денислава Борисова; преподавател – Момчил Илиев.
„Никола Войводов” – Памела Петрова, Емилия Стефанова, Искра Тодорова, Наталия Петкова, Даяна Монова, Мериан Николова, Тереза Кънчева, Даяна Димитрова, Гергана Борисова, Ива Димитрова; преподавател – Филип Попов.
„Христо Ботев” – Вяра Ангелова, Десислава Петкова, Мерилин Иванова, Александра Александрова, Бояна Павлова, Цветомира Вълкова, Елена Йорданова, Йоанна Цветкова, Надя Ангелова; преподавател – Румен Евлогиев.
„Васил Кънчов” – Рени Костова, Девора Дакова, Микаела Дачева, Диана Николичева, Любомира Любенова, Павлина Павлова, Инес Тодорова, Мартина Янчева, Соня Александрова, Илияна Томова, Моника Георгиева; преподавател – Елвира Ангелова.

17-02-2011
 
Форум » Официален Форум на ВК "Ботев" (Враца) » Общински ученически игри 2010-2011г. по Волейбол » Всичко около ученическите игри 2010-2011г. по Волейбол
Страница 1 от 3123»
Търси:

ВК "Ботев" (Враца) © 2017 All Rights ReservedХостнат от