Коренни промени в Световната лига! - Форум
СКВ "Ботев" (Враца) Сряда, 26.07.2017, 09:32
Добре дошли Гост | RSS
[ Ново съобщение · Членове · Правила на форума · Търси · RSS ]
Страница 1 от 11
Форум » Официален Форум на ВК "Ботев" (Враца) » Български национален отбор по волейбол » Коренни промени в Световната лига! (България в група с Бразилия, Полша, САЩ, Аржентина и Франция)
Коренни промени в Световната лига!
БеснияДата: Неделя, 02.12.2012, 13:10 | Съобщение # 1
Любител
Група: Администратори
Съобщения: 35
Награди: 0
Репутация: 0
Статус: Offline
Международната волейболна федерация (FIVB) промени коренно формата на Световната лига за 2013 година. На заседание на Съвета отговарящ за най-комерсиалния волейболен турнир при мъжете беше гласувано отборите догодина да бъдат увеличени от 16 на 18, които са разпределени в три групи по 6 тима.Като се използва системата на "змиорката" най-предно класираните отбори според световната ранглиста от 13 август тази година се разпределят в предварителни Групи "А" и "В". В Група "С" попадат останалите 4 тима плюс два допълнителни отбора, които ще станат ясни след заседание на Изпълнителния комитет на Световната лига на 15 декември. По този начин България, която е №8 в световната ранглиста, попада в Група "А" със сребърните медалисти от Олимпиадата в Лондон и 9-кратни победители в турнира от Бразилия, настощият шампион в Световната лига Полша, финалистът от тази година САЩ, Аржентина и Франция. В Група "В" са олимпийският шампион Русия, 8-кратния победител в СЛ и бронзов медалист от Лондон 2012 Италия, Куба, Сърбия, Германия и дебютантът Иран. В последната Група "С" пък, са съставите на Канада, Република Корея, Финландия, Холандия и двата тима, които ще станат ясни на 15-ти декември.

Първите три отбора във всяка група с по-предно място в световната ранглиста ще имат предимството да бъдат домакини на останалите три тима. Мачовете ще започнат на 31 май 2013 година, като ще има пет състезателни уикенда, а финалите ще бъдат между 16 и 21 юли 2013 година. Точната програма на срещите ще стане ясна по-късно. За финалите ще се класират 8 отбори - първите три от Група "А" и "В", победителят от Група "С" и домакинът на финалния турнир. Отборът-домакин на финалите на Световната лига ще бъде определен най-късно до края на месец януари 2013 година.

Разпределение на отборите в групите за Световната лига през 2013 година:

Група "А"
Бразилия (№1 в световната ранглиста към 13 август)
Полша (№4)
САЩ (№5)
БЪЛГАРИЯ (№8)
Аржентина (№9)
Франция (№16)

Група "В"
Русия (№2)
Италия (№3)
Куба (№6)
Сърбия (№7)
Германия (№10)
Иран (№14)

Група "С"
Канада (№18)
Република Корея (№22)
Финландия (№31)
Холандия (№41)
Отбор, който ще стане ясен на 15-ти декември
Отбор, който ще стане ясен на 15-ти декември
 
Форум » Официален Форум на ВК "Ботев" (Враца) » Български национален отбор по волейбол » Коренни промени в Световната лига! (България в група с Бразилия, Полша, САЩ, Аржентина и Франция)
Страница 1 от 11
Търси:

ВК "Ботев" (Враца) © 2017 All Rights ReservedХостнат от